Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@11:59:12 GMT

ما ز یاران چشم یاری داشتیم

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۶۷۷۷۵

ما ز یاران چشم یاری داشتیم

با خود عهد بسته‌ایم که تا عناب و زرشک را به جایگاهشان ننشانیم از پای ننشینیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، جلال الدین صادقی رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در یادداشتی نوشت: طی چهار سال گذشته ایجاد مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی، فعال کردن اولین گروه پژوهشی تخصصی با موضوع عناب و زرشک و زعفران ( بهینه سازی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک استان)، تاسیس مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک استان، اجرای 8 طرح پژوهشی کاربردی ، چاپ 5 کتاب با عناوین محصولات استراتژیک استان، جذب متخصصین و صاحب نظران حوزه گیاهان دارویی، برگزاری اولین همایش ملی عناب، اخذ مجوز کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار عناب و زرشک از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور، ثبت اختراع 4 فراورده جدید از عناب، چاپ ده ها مقاله معتبر علمی و پژوهشی و حضور در مجامع علمی معتبر هیچکدام عاملی نبود تا جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در عداد تشکل‌ها، فعالان و نخبگان کشاورزی استان خراسان جنوبی در جلسه ای که با حضور وزیر جهاد کشاورزی و استاندار برگزار شد، به حساب بیاید و افتخار حضور نصیبش شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

هر چند بنده سال‌هاست کزین جام هلالی مستم و از این واگرایی ها و واپس زدن‌ها دلم خون و کوله بارم پر است لکن دل نگران انگیزه کاری نیروی جوان مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی هستم که گرنت پژوهشیش را که می‌توانست در راستای علایق خود هزینه کند برای اعتلای عناب هزینه کرد. دل نگران پژوهشگر گروه پژوهشی ام هستم که در ساعاتی که من و برگزار کنندگان این جلسات در استراحتیم او چراغ آزمایشگاه مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی را در کیلومتر 15 جاده خوسف روشن نگه می‌دارد تا فرآورده‌های عناب در تاریکی نمانند. دل نگران روحیه مدیر گروه تولید و فراوری گیاهان استراتژیک خراسان جنوبی هستم، اولین گروه پژوهشی که بی تعارف اولین گروهی بوده است در استان که نتیجه 4 سال پژوهشش، 4 محصول کاربردی و نتیجه علمی بازار محور است. دل نگران مدیر جوانی هستم که وضعیت مصرف عناب و زرشک را در  15 استان بدون داشتن هیچ منبع علمی مستند و تنها به مدد تحقیقات بازار احصاء کرده است و در مسیر شناساندن عناب به بازار مصرف ماه هاست تلاش بی وقفه‌اش را شاهدم. دل نگران جلسات و مباحثی هستم که اصلی‌ترین مقصد و منظورش باید افزایش انگیزه و ایجاد همگرایی باشد نه عامل دلسردی و واگرایی شود.  

پیر فرزانه جمهوری اسلامی ایران مشتاقانه " رونق تولید" طلب می‌کند و ما در رونق چه وامانده‌ایم نمی‌دانم! چرا دامن از ما بر می‌کشید را نمی‌دانم؟ ما فرزند ناخوانده استانیم یا فرزند ناخوانده وزات کشاورزی؟ و گرنه حتی اگر فرزند خوانده بودیم امروز آداب فرزند خواندگی با پیش‌ترها خیلی تفاوت کرده است و والدین آن‌ها را  از فرزندان خود گرامی‌تر می‌دانند و قبل از ورودشان به خانه ارث را به چشم روشنی می‌دهند و  والدین در دل آرزو می‌کنند که او در جهت خوش نامی و پایداری آن خانواده بکوشد. جهاد دانشگاهی  امروز بدون چشم روشنی از هیچ کوششی در راستای اعتلای عناب و زرشک مضایقه نکرده اما افسوس که باز هم فرزند ناخوانده ایم ...  

عناب و زرشک را بر سر دست گرفتیم و از شهری به شهری و از دیاری به دیاری رفتیم. اولین ثبت اختراع از فراوده های عناب مبتنی بر انجام طرح پژوهشی متعلق به جهاد دانشگاهی است.کاهش چروکیدگی عناب که کاهش بازار پسندی را به دنبال دارد را جهاد دانشگاهی در قالب طرح پژوهشی دنبال می کند و دغدغه بازار کشاورزان در سردارد، نه در سخن بلکه در عمل و بر مدار علم.  به دنبال افزایش ماندگاری عناب تازه محققان مجموعه جهاد دانشگاهی سال¬هاست توان خود را معطوف کرده اند. برنامه عملیاتی برندسازی عناب با بهره گیری از دانش متخصصان حوزه برندینگ در جهاد دانشگاهی و با اعتبارات این مجموعه در حال تدوین است.  

منکر زحمات هیچ سازمان و اداره و مرکز و دانشگاه و مجتمعی نیستم اما بر تلاش منسجم، هدفمند و منظم و بی بدیل همکارانم سر تعظیم فرود می آورم. آنچه در جهاد دانشگاهی رقم خورده است مصداقی از تشکلی از نخبگان فعال است.  

این‌که جهاد دانشگاهی با اینهمه در عداد هیچ تشکل و فعال و نخبه ای به حساب نیامد وظیفه ای بر من است تا پاسخش را بیابم.  

اگر افتخار حضور می یافتیم عرض می کردیم که اگر سیاست همین سیاست است و اگر عینک همین عینک هیچ عجب نیست که پس از چهل سال از تلاش های ما و شما عناب هنوز مهجور است و زرشک مغفول و دور هم جمع می شویم و کاسه چه کنم چه کنم را از این دست می گیریم  و  به آن دست می دهیم.  

اگر این واگرایی و اگر این فاکتورگیری ها تداوم داشته باشد بی شک عناب برای همیشه در جا خواهد زد، زرشک در کنج کارگاه ها خاک خواهد خورد و اگر هم قرار شود روانه بازار شود روغن جلایش خواهد شد و زعفران به نام دیگران و به کام دیگران خواهد بود ....  

اما اراده بنده و همکارانم بر مدارتوفیق الهی است نه توفیق حضور در محضر این و آن، ما به آیه یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ مومنیم و معتقد ... ما با

با خود عهد بسته‌ایم که تا عناب و زرشک را به جایگاهشان ننشانیم از پای ننشینیم. عناب میراث خطه کویر است و زرشک محصول سرماخورده ای است که سرما و زبری بر گواراییش می افزاید، کویرنشینان هم چنینند، سرماهای سخت و طاقت فرسای رفتاری را به جان خریدارند و آن را دستمایه ای می کنند برای تعالی ...

هر چند توفیق دیدار و شرف حضور نیافیتم اما خوش آمدید. خیر پیش. سفرها به سلامت

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی گیاهان دارویی عناب و زرشک خراسان جنوبی دل نگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۷۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود

ایسنا/گلستان نماینده ولی فقیه در استان گلستان ضمن تقدیر از دستاوردهای علمی جهاد دانشگاهی گفت: تبیین دستاوردهای جهاد دانشگاهی باعث امیدآفرینی در جامعه خواهد شد.

آیت الله سیدکاظم نورمفیدی بعدازظهر پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دیدار با حسن مسلمی  نائینی رییس جهاد دانشگاهی کشور و رئیس و اعضای جهاد دانشگاهی گلستان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی باید دستاوردهای ارزشمند خود در زمینه های مختلف را برای همگان بازگو کند تا در جامعه امیدآفرینی شود.

وی با بیان اینکه پیامبر بزرگ اسلام (ص) و بزرگان دین ما علی رغم نداشتن امکانات با اراده قوی در راه رسیدن به آرمان‌های خود تلاش کرده و خدمات درخشانی را به بشریت ارزانی کردند، گفت: به عنوان نمونه امام‌ صادق(ع) علی رغم محدودیت شدیدی که دشمنان ایجاد کرده بود با تاسیس حوزه علمیه و تربیت افراد در نشر اسلام حقیقی تلاش کرد.

نماینده ولی فقیه به جهادگران توصیه کرد: ترسی از محدودیت‌ها و کمبودها نداشته باشند و با الگو قراردادن بزرگان دین در ادامه راه خود مصمم باشند.

وی ادامه داد: مامون عباسی امام رضا(ع) را مجبور کرد برخلاف میل باطنی خود نماز عید فطر را برگزار کند و  این امام معصوم با بهره گیری از این فرصت پایه های حکومت مامون را به لرزه انداخت تا جایی که مأمون جلوی اقامه کامل نماز امام را گرفت.

نورمفیدی با تاکید اینکه کشور ایران نیازمند اراده تحول بنیادین است، اضافه کرد: جهاد تنها مختص جهاد دانشگاهی نیست بلکه باید حوزه علمیه و تمامی دستگاه های با عزمی جهادگونه در مسیر رفع مشکلات مردم گام بردارند.

خطیب جمعه تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با بکارگیری افراد نخبه و مستعد زمینه رشد و توسعه کشور را بیش از پیش فراهم کند.

حسن مسلمی نائینی نیز در این دیدار گفت: نهاد همواره به دنبال انجام کارهای تحقیقاتی برای رفع نیازهای کشور بوده است، گفت: در دوران دفاع مقدس این نهاد تمام توان تحقیقاتی خود را در خدمت جبهه و جنگ قرار داد که با تلاش جهادگران جوان با تولید و تعمیر هر کدام از تجهیزات دفاعی، نیاز رزمندگان اسلام را برطرف شد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در کنار فعالیت‌های فنی و مهندسی و لجستیک جنگ از امور فرهنگی نیز غافل نشد افزود: پس از جنگ نیز این نهاد تلاش کرد تا کارهای بر زمین مانده مورد نیاز مردم را دست بگیرد و با بودجه کم و اعتقاد قوی به سرانجام برساند.

دکتر مسلمی نائینی با ذکر مثالی در این زمینه به راه اندازی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: با تلاش جهادگران این پژوهشگاه که اکنون جزو ده مرکز بزرگ جهان در درمان ناباروری است از یک اتاق کوچک ۱۲ متری شروع شد و امروزه آنقدر پیشرفت کرده ایم که از نقاط مختلف دنیا برای درمان به این پژوهشگاه می‌آیند و تاکنون ۴۰ هزار نوزاد به کمک آنها به دنیا امده و در سلول درمانی و ژن درمانی اقدامات ارزشمندی در حال انجام است.

درمان سرطان های شایع بانوان، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی از دیگر دستاوردهای جهاد دانشگاهی بود که رئیس این نهاد به آن اشاره کرد و افزود: در حوزه فنی و مهندسی نیز از ساخت دکل‌های نفتی تا قطار متر ملی جهادگران فعالیت دارند که همه آنها در مسیر خودباوری و اعتماد به توان داخلی است و از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

مسلمی نائینی با بیان اینکه ترویج و توسعه گیاهان دارویی یکی از برنامه های این نهاد است، ادامه داد: بیش از هزار و ۵۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران رشد می‌کند که از این تعداد قریب به ۴۰۰ نوع گیاه دارویی مختص کشورمان بوده و در دیگر نقاط دنیا کشت نمی‌شود، اما به صورت خام از کشور خارج و پس از فرآوری در کشورهای دیگر دوباره به کشور ما وارد می‌شود که با افتتاح فاز اول دهکده گیاهان دارویی سعی کردیم گامی مهم برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم برداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرکت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش کردستان
  • آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش صبح جمعه در فارس برگزار شد
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزگار در استان سمنان
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • توسعه همکاری‌ها میان جهاد دانشگاهی و مؤسسه ISC
  • دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود
  • زرشک افین و عناب خوسف در مسیر ثبت در جیاس
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • رئیس جهاد دانشگاهی کشور وارد گلستان شد
  • بازار فروش گیاهان محلی زنجان در فصل بهار