Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه‌القران‌کریم واحد خردسالان یکی از مراکز نخبه‌پرور و مطرح قرآنی در همدان، چند سالی‌ است درگیر مشکلاتی چون نداشتن محل مناسب برای دایر کردن کلاس‌های خود است، مشکلی که برای حل آن وعده های زیادی داده شده اما تنها روی کاغذ.

خبرگزاری فارس ـ همدان،‌ قرآن کتاب راهنمای بشریت، نازل شد تا انسان از طریق آن بتواند خود، خدای خود، دنیا و آخرت و جایگاه واقعی‌اش را در نظام هستی بهتر و بیشتر بشناسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرآن این معجزه پیامبر نازل شد تا حرکت بشر را سمت و سو دهد و رنگ و بویی الهی به آن بخشد تا سعادتمند شود. قرآن یکی از آن دو امانتی است که پیامبر گرامی اسلام برای امتش به یادگار گذاشت و فرمود تا وقتی که به آن چنگ زنید هرگز گمراه نخواهید شد.

در خصوص اعجاز قرآن، تأثیرات شگرف آن بر ابعاد مختلف زندگی بشر و... احادیث، روایات و کتاب‌ها و داستان‌های زیادی شنیده و خوانده‌ایم اما امروز متأسفانه در جامعه ما هنوز به قرآن به شکل کلیشه‌ای نگاه می‌شود؛ هرچند منکر کارها و برنامه‌هایی که در سال‌های بعد از انقلاب  در زمینه ترویج و گسترش فرهنگ قرآنی صورت گرفته، نیستیم اما با توجه به ظرفیت عظیم این کتاب وحی و نهادهایی که به شکلی در بالفعل کردن این ظرفیت نقش دارند، می‌بینیم هنوز جای کار زیادی وجود دارد و کار زمین‌مانده برای وارد کردن آن به زندگی مردم بسیار است.

در جامعه ما باید قرآن به گونه‌ای معرفی و ترویج شود که خواندن و تأمل در آن جزئی از برنامه روزانه زندگی هر فرد باشد که این میسر نیست مگر با آموزش و تربیت قرآنی آن هم در سنین کودکی و خردسالی.

مؤسسات و مراکز قرآنی زیادی در سال‌های اخیر در سراسر کشور شروع به کار کرده‌اند که به شکلی منسجم و علمی به آموزش قرآن و معارف آن می‌پردازند و شکر خدا در این راه هم موفق بوده‌اند.

یکی از این مراکز دغدغه‌مند که در سال‌های اخیر به شکل جدی و مستمر برای تعلیم و تربیت خردسالان، کودکان و نوجوانان همدان وقت گذاشته و شیوه و برنامه تدریس خاص خود را دارد، جامعه‌القران‌الکریم واحد خردسالان است که در طول فعالیتش قدم‌های بزرگی را برداشته و هر سال شاهد کسب موفقیت‌های این مرکز برای شهر و کشور بوده‌ایم اما این روزها حال این مرکز خوب نیست و درگیر مشکلات زیادی شده که مهم‌ترین آن نبود مکانی مناسب است البته این مشکل تازه نیست و به گفته مدیر این مرکز سال‌هاست درگیر آن هستند، تا آن جاکه برای یافتن مکانی مناسب به اتاق هر مدیر و مسؤولی که فکر می‌کردند می‌تواند گره از مشکل باز کند، رفته‌‌اند.

مشکلات این مرکز را طاهره روشنیان، مدیر جامعه‌القران کریم خردسالان، پیگیری کردیم که در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: این جامعه‌القران‌الکریم از سال ۸۱ در همدان شروع به کار کرد، متأسفانه آمار دقیقی از سال‌های اولیه فعالیت در خصوص قرآن‌آموزها وجود ندارد اما از سال ۹۴ تاکنون ۱۶ هزار و ۸۹۰ نفر در مراکز جامعه در رشته‌های مختلف قرآنی خصوصاً حفظ شرکت کرده‌اند.

وی به دوره‌های آموزشی مراکز اشاره کرد و گفت: دوره حفظ موضوعی به روش اشاره برای سن چهار تا هفت سال، آموزش حروف و روان‌خوانی، ‌روخوانی برای کمتر از هفت سال و بالای هفت سال،‌ تجوید، قرائت، ‌حفظ، ‌مفاهیم و... از جمله کلاس‌هایی است که در این مرکز برگزار می‌شود.

روشنیان با بیان اینکه در طول فعالیت جامعه‌القرآن هر ساله رتبه‌های برتر کشوری و اول استانی را کسب کرده‌ایم، بیان کرد: هر سال در زمینه حفظ کودک و نوجوان بین جامعه‌القران‌ها، موسسات و مراکز قرآنی کشور رتبه اول را داشتیم.

مشکل عمده ما نبود مکان ثابت و دائمی مناسب است،  بعد از سال‌ها پیگیری و نامه‌نگاری متعدد امنیت مکانی نداریم و نتوانسته‌ایم یک محل مناسب پیدا کنیم.

وی به مشکلات موجود جامعه پرداخت و تصریح کرد: مشکل عمده ما نبود مکان ثابت و دائمی مناسب است، هنوز بعد از سال‌ها پیگیری و نامه‌نگاری متعدد امنیت مکانی نداریم و نتوانسته‌ایم یک محل مناسب که شرایط لازم برای برگزاری کلاس داشته باشد پیدا کنیم.

مدیر جامعه‌القران کریم خردسالان همدان اضافه کرد: ابتدا قرار شد در سال ۸۱ به مدت پنج سال مکانی را رایگان در اختیار قرار دهند که این وعده دو سال بیش‌تر محقق نشد و ما از همان اول با بدعهدی مدیران روبرو شدیم.

وی گفت: بعد از آن در زمان استانداری بهروز مرادی قرار شد مکانی در خیابان هنرستان که مربوط به بنیاد شهید بود، دهند البته زیر نظر سازمان تبلیغات که این وعده هم بر زمین ماند و ما در نامه‌نگاری‌های اداری راه به جایی نبردیم.

روشنیان خاطرنشان کرد:  سپس قرار شد مدرسه‌ای در مرکز شهر طبق قول و قراری که بین استانداری و آموزش و پرورش شده بود، در اختیار قرار دهند که بعد از پیگیری‌های بسیار گفتند که ما چنین مدرسه‌ای نداریم و باید به حاشیه و اطراف شهر بروید در حالی که اکثر قرآن‌آموزهای ما در مرکز شهر هستند.

وی با گلایه از مسئولان استانی که هیچ قدمی برای تهیه مکان شعب قرآنی جامعةالقرآن در طول این سال‌ها با وجود پیگیری‌های بسیار مرکز و خود شخص حجت‌الاسلام‌ سیدمحمدمهدی طباطبایی برداشته نشده است، گفت: سال 92 گفتند که تا یک میلیارد تومان دنبال ساختمان باشید و ما سه محل را پیشنهاد دادیم.

در یک حرکت شگفت‌انگیز در همایشی بدون اینکه محلی را برای ما خریده باشند پشت تریبون اعلام کردند برای جامعه‌القران ساختمان خریده‌ایم و حتی این موضوع رسانه‌ای شد در حالی که دروغ بود

 

مدیر جامعه‌القران کریم خردسالان همدان ادامه داد: بعد از پیشنهاد ما در یک حرکت شگفت‌انگیز در همایشی بدون اینکه محلی را برای ما خریده باشند پشت تریبون اعلام کردند که ما برای جامعه‌القران ساختمان خریده‌ایم و حتی این موضوع  رسانه‌ای شد در حالی که ما تا الان نه ساختمانی دیده‌ایم و نه محلی و این یک وعده دروغ پشت تریبون بود.

وی افزود:‌ با این وجود خسته نشدیم و پیگیری کردیم تا اینکه شورای شهر زمینی در اختیار داد اما از نظر محل نامناسب بوده و متراژ خوبی برای ساخت و ساز نداشت، جالب اینکه بدون جواب قطعی به ما همان زمین هم داده نشد، سپس قول دادند به جای زمین اجاره یک سال یک محل را به ما بدهند و ما این مبلغ را در حالی که کفش آهنین پوشیدیم توانستیم بگیریم.

شورا زمینی در اختیار داد اما از نظر محل نامناسب بود و متراژ خوبی برای ساخت و ساز نداشت، جالب اینکه بدون جواب قطعی به ما همان زمین هم داده نشد

روشنیان در ادامه با خنده تلخی گفت: ما در محلی مستاجر بودیم که شهرداری آن محل را خرید و با وجودی که شرایط سخت ما را به خوبی می‌دانست بدون مساعدتی ۱۲ میلیون تومان بابت اجاره چهار ماه از ما گرفت.

وی تصریح کرد: بنده سال‌هاست که از طریق استانداری،‌ شورای شهر،‌ شهرداری و سایر نهادهای مرتبط پیگیر گرفتن مکانی برای جامعةالقرآن هستم اما با وجود همه دوندگی‌ها، به جوابی نرسیده‌ام.

مدیر جامعه‌القران کریم خردسالان همدان افزود: در طول این سال‌ها مکان‌هایی که به ما پیشنهاد شده یا مشترک با یک دستگاه دیگر بوده و یا دور از مرکز شهر که رفت و آمد را برای خانواده‌ها و بچه‌ها بسیار سخت می‌کند و این خود باعث ریزش بچه‌ها از کلاس‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه اکثر بچه‌هایی که در مسابقات قرآنی در ادارات مختلف،‌ اوقاف و آموزش و پرروش رتبه می‌آورند، از تعلیم‌دیدگان و حافظان جامعه‌القرآن‌ هستند گفت:  متأسفانه این رتبه‌ها بازخوردی برای استان و مسوولان ندارد که فکری برای احداث مکان و یا یک مدرسه قرآنی مانند دیگر استان‌ها کنند

استاندار قول داد موضوع محل را پیگیری می‌کند و کار را به معاون سیاسی ارجاع داد ولی تا امروز هیچ اقدامی صورت نگرفته است

 

روشنیان با اشاره به اینکه همچنان در گیر و دار پاس‌کاری‌های اداری هستیم و صدایمان به جایی نمی‌رسد. به دیدار اخیر خود با استاندار اشاره و تصریح کرد: آقای استاندار دید بازی به آموزش قرآن داشتند که این امیدی به ما داد که اتفاقی خواهد افتاد، ‌ایشان به من قول دادند موضوع محل را پیگیری می‌کنند و کار را به معاون سیاسی ارجاع دادند ولی تا امروز هیچ اقدامی از سوی این بزرگواران صورت نگرفته اما ما همچنان منتظریم.

نامه‌ها و مصوبات امحا شد

روشنیان با بیان اینکه در این پیگیری‌ها متوجه امحا و از بین رفتن نامه‌ها و مصوبات سال‌های قبل در استانداری شدم اظهار کرد:‌ حتی در یکی از زیرمجموعه‌های استانداری نسبت به پیگیری بنده با حالتی تمسخر‌آمیز با من برخورد شد.

وی با اشاره به اینکه ۳۰ شعبه در سطح شهر و روستاهای اطراف همدان فعال است، گفت: مراکز ما در سطح شهر و روستاها استیجاری و یا اهدایی موقت است.

مدیر جامعه‌القران واحد خردسالان همدان خاطرنشان کرد: شعبه «ذوالریاستین» و «مطهر» هر دو از مراکز مهم و در مرکز شهر و در دسترس خانواده‌ها هستند که قرآن‌آموزان زیادی دارند و اکثر حافظان قرآن با محفوظات بالا که جزو نخبگان قرآنی هستند  نیز در مرکز «مطهر» که اکنون با مشکل مکان مواجه است، در حال فراگیری قرآن در شرایط سخت هستند.

وی افزود: ساختمان شعبه مطهر به علت ساخت و ساز خانه همسایه کنار جامعه‌القران دچار ریزش شد و دیگر جایی امن برای حضور قرآن‌آموزان نبود و ما مجبور شدیم محل کلاس‌ها را به یک خانه‌ای دیگر در همان کوچه با لطف صاحب‌خانه آن که البته آن هم قدیمی است ببریم، خانه‌ای که اصلا مناسب نه برای مربی است نه برای قرآن‌آموز ولی دیگر چاره‌ای نداشتیم چون در روند درسی بچه‌ها که اینقدر زحمت کشیده‌اند وقفه ایجاد می‌شد.

کمک‌هایی از طرف خیرین می‌شود اما با توجه به مخارج مرکز هرگز جوابگوی مشکلات مالی و هزینه اجاره‌ها نیست.

روشنیان در ادامه با اشاره به اقدام خیرهای قرآنی تصریح کرد: کمک‌هایی از طرف خیرین می‌شود اما با توجه به مخارج مرکز هرگز جوابگوی مشکلات مالی و هزینه اجاره‌ها نیست.

وی با بیان اینکه مشکلات و خواسته‌های جامعه‌القران در قالب یک خبر نمی‌گنجد بیان کرد: این مرکز کودکان و نوجوانان نخبه‌ای دارد که باید مورد توجه و حمایت ویژه مسوولان قرار بگیرند اما دریغ از حمایت و نگاه خاص و ما در طول این سال‌ها مورد بی‌مهری‌ها و حتی تمسخر قرار گرفته‌ایم.

وعده آقای نماینده هم روی زمین ماند

روشنیان با اشاره به اینکه آیا همیشه نمایندگان از طرف دیگران قول مساعدت به مردم می‌دهند؟ گفت: این سوالی که مطرح کردم علت دارد؛ ما برای حل مشکلمان نامه‌ به نمایندگان شهرمان خصوصاً دفتر آقای خجسته که فقط یک کوچه با ما فاصله دارند، دادیم و ایشان قول دادند برای بازدید خواهند آمد و تا به امروز نه خودشان آمدند و نه کسی از طرف ایشان پیگیر موضوع شد.

وی افزود: این در حالی است که این آقای نماینده از مرکز ما برای هزینه کلاس قرآن روستایی تخفیف گرفت و قول داد که کمک بزرگی برای رفع مشکل مرکز خواهد کرد؛ ما به وعده خود عمل کردیم و برای این هزینه اندکی که می‌گیرم هم تخفیف قائل شدیم اما دریغ از مساعدت ایشان.

والدین با وجود همه این مشکلات و کمبودها زیر سایه عنایت امام عصر(عج) فرزندان خود را برای فراگیری قرآن به جامعه‌القران می‌آورند که این موضوع به ما انگیزه می‌دهد

 

مدیر جامعه‌القران کریم خردسالان همدان ادامه داد: مراکز ما حتی امکانات اولیه چون صندلی مناسب، دیتا، وسیله شنیداری مناسب، رایانه و... را ندارد اما والدین با وجود همه این مشکلات و کمبودها البته زیر سایه عنایت امام عصر(عج) فرزندان خود را برای فراگیری قرآن به جامعه‌القران می‌آورند که این موضوع به ما انگیزه داده و ما را دلگرم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: از خیرین و واقفان عزیز درخواست داریم کمک‌های خود را در زمینه ترویج و گسترش قرآن مد نظر قرار دهند و در این حوزه نیز وقف‌هایی داشته باشند تا گره‌ای از مشکلات جامعه قرآنی باز شود.

از واقفان درخواست داریم کمک‌های خود را در زمینه ترویج و گسترش قرآن مد نظر قرار دهند

روشنیان تأکید کرد: اگر در جامعه‌ ما قرآن آن گونه که باید تعلیم داده شود و با روح و روان فرزندان ما عجین شود مطمئناً شاهد این همه مشکلات و آسیب‌های اجتماعی که در جامعه شاهد هستیم، نخواهیم بود.

مدیر جامعه‌القران کریم خردسالان گفت: قرآن فقط برای خواندن در زمان‌ها و مکان‌های خاص یا شروع‌کننده مراسم‌ نیست بلکه باید در زندگی تک تک ما مسلمانان وارد شود.

وی اظهار کرد: باید آیه به آیه و سطر به سطر قرآن در رفتار، گفتار،‌ کردار، وعده‌ها و قول‌های ما و... جاری و ساری باشد؛ انشاءالله زیر سایه همین قرآن عاقبت بخیر شویم و با قدمی که برای معرفی و ترویج بیشتر آن برمی‌داریم ذخیره‌ای برای آخرت خود فراهم کنیم.

انتهای پیام/89001/

منبع: فارس

کلیدواژه: جامعه القران خردسالان قرآن مشکلات جامعه قرآنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۸۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای علمی جامعه اسلامی قلم زد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد، در خطبه‌های نماز جمعه امروز (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) در دانشگاه تهران ضمن دعوت همه مؤمنان برای تقوای الهی، گفت: شهید مطهری معلم حوزه و دانشگاه بود و روز شهادت شهید مرتضی مطهری روز معلم نام‌گذاری شد.

وی افزود: او شخصیتی بود که در مدرسه قرآن و عترت تربیت شد و با کوله باری از معرفت و تقوا و ورع و با بینش عمیق اجتماعی و سیاسی و درک درست از واقعیت‌های فکری در جامعه حدود نیم قرن در راه اعتلای فکری و عقلانی و علمی جامعه اسلامی قلم زد و با دستیابی به مقام شامخ شهادت به لقای خدای سبحان شتافت.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اهمیت علم که در قرآن هم به آن اشاره شده است، اظهار کرد: این قلم است که راه را برای ارتقای جامعه بشری در پرتو علم هموار می‌کند. قلم نقش انتقال علم به انسان را دارد و قلم راه برای فراگیری همه علوم برای انسان فراهم کرده است.

وی افزود: انسان در میان همه پدیده‌ها از بالاترین ظرفیت و استعداد برای فراگیری دانش برخوردار است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد تاکید کرد: جامعه آراسته به قسط که انسان‌های عادل آن را به پا می‌دارند، دستاورد آراستگی به علم و تصمیمات مبتنی بر دانش است.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به برگزاری اجلاس بین المللی ایران و آفریقا، گفت: در هفته گذشته در هفتم اردیبهشت ماه دومین دور از اجلاس بین المللی ایران و آفریقا برگزار شد. این اجلاس مهم که با ابتکار دولت سیزدهم برگزار شده است، با حضور نمایندگان عالی رتبه از کشور‌های قاره ثروتمند آفریقا و با حضور بیش از ۳۰ تن از وزرای اقتصادی ۳۰ کشور آفریقایی برگزار شد.

وی ادامه داد: لازم می‌دانم از رئیس جمهور و وزیر صمت برای برگزاری این اجلاس تشکر کنم. همچنین بر تلاش‌های موفق وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در شکل‌گیری دبیرخانه این اجلاس در وزارت صمت برای پیگیری تصمیمات آن، تاکید کنم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به ظرفیت‌های قاره آفریقا، اظهار کرد: قاره آفریقا با حضور بیش از ۵۴ کشور، بیش از ۳۰ درصد از ذخایر طبیعی جهان، ۴۰ درصد از ذخایر طلا و ۹۰ درصد از ذخایر پلاتین جهان را در اختیار دارد و بر اساس گزارش بانک بین‌المللی پول در میان ۱۰ کشوری که در سال ۲۰۲۳ بالاترین سرعت و شتاب را در رشد اقتصادی داشتند، ۶ کشور آفریقایی قرار دارد.

وی افزود: تحکیم رابطه با این قاره کهن و ثروتمند و انسان‌های آراسته به فضیلت آن که در طول قرون گذشته مورد ستم استکبار جهانی قرار گرفتند، یک ضرورت است.

حماسه وعده صادق نیازمند روایت صحیح است

حجت الاسلام ابوترابی فرد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملیات وعده صادق، بیان کرد: بحث دیگری که در این خطبه در حوصله وقت موجود به آن می‌پردازم عملیات درخشان «وعده صادق» است. در فضای جنگ شناختی وضعیت میدان را تفسیر‌ها و روایت‌ها تعریف می‌کنند و حماسه وعده صادق نیازمند روایت صحیح است که باید به آن پرداخت.

وی ادامه داد: به دو نگاه متفاوت در حجم این عملیات می‌پردازم که در این خصوص فرمانده مقتدر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد، این عملیات می‌توانست بسیار گسترده باشد ولی ما عملیات محدودی را در اندازه شرارت دشمن خبیث انجام دادیم، اما از نگاه تحلیلگران نظامی عملیات بسیار گسترده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای علمی جامعه اسلامی قلم زد
  • حماسه وعده صادق باید در سطح جامعه روایت گری شود
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد
  • تجلیل از مربیان قرآنی جامعة القرآن خردسالان همدان
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • ۲۵ اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی
  • معلمان شاخص ترین عنصر در تعلیم و تربیت فرزندان مردم هستند
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • برگزاری میز تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا در سراسر کشور